Патрушев заявив, що до вбивства Дугіної і Татарського причетні США

П'ятниця, 19 травня 2023, 13:59

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що вбивства дочки "ідеолога Путіна" Олександра Дугіна Дар'ї та пропагандиста Владлена Татарського нібито координував Вашингтон.

Джерело: російське пропагандистське видання "РИА Новости"

Пряма мова Патрушева: "Вчинені на території Росії терористичні акти, зокрема вбивство Дар'ї Дугіної, Владлена Татарського, підрив машини Захара Прилєпіна, вибух Кримського моста, а також підрив газопроводу "Північний потік" та інші, сплановані та здійснені за координації спецслужб США".

Деталі: За словами російського чиновника, подібні операції супроводжує нібито "заздалегідь підготовлена у Вашингтоні та Лондоні інформаційна кампанія, покликана дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію, підірвати конституційні підвалини і суверенітет Росії".

Він також додав, що нібито інструктори НАТО готують українські диверсійно-терористичні групи і координують їхню діяльність.

Крім того, Патрушев повідомив про нібито активізацію в Росії українських розвідувально-диверсійних груп, міжнародних терористичних організацій, радикальних і екстремістських структур.

Передісторія:

  • У Підмосков'ї 20 серпня 2022 року вибухнуло авто з Дугіною, дочкою "ідеолога Путіна" Олександра Дугіна, яка писала для російських пропагандистських RT та "Царьград". Також вона — одна з авторів "Книги Z" про російське вторгнення в Україну.
  • 2 квітня у центрі російського міста Санкт-Петербург стався вибух у кафе, яке раніше належало засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, – загинув "воєнкор" Владлен Татарський, ще 30 осіб отримали поранення.
  • 6 травня в російській Нижегородській області підірвали автомобіль Audi, у якому їхав українофоб, письменник і член партії "Справедлива Росія" Захар Прилєпін, він був "важко поранений".