Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литовські військові повідомили про виявлені фейки на тему війни в Україні

П'ятниця, 16 червня 2023, 13:41

Військові аналітики Збройних сил Литви за останній місяць зафіксували 95 випадків дезінформації на тему оборони у ворожому інформаційному середовищі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Виявлені випадки дезінформації стосувалися війни в Україні, членства Литви в НАТО і відносин між НАТО і Росією.

Реклама:

Найбільше дезінформації поширюється про війну в Україні. Підтримка України західними країнами, зокрема Литвою, називається пропагандою війни. Зафіксовано стабільну популярність наративу "війна Росія-НАТО" – Альянс звинувачують у безпосередній участі у війні в Україні.

Також поширюється дезінформація про військові загрози Калінінграду і Білорусі, що нібито виникають унаслідок військових навчань на литовській території, а Польщу і Литву звинувачують у створенні таємних планів участі в бойових діях в Україні.

"Напередодні саміту НАТО підконтрольні Кремлю джерела поширювали дезінформацію про оборонні плани альянсу, про те, що вони нібито мають не оборонний, а наступальний характер", – зазначають аналітики.

ВІДЕО ДНЯ

На думку військових аналітиків, ворожі країни шляхом поширення дезінформації прагнули переконати свою внутрішню аудиторію підтримати політику Кремля як у контексті війни в Україні, так і у відносинах із НАТО.

Читайте також: Операція Doppelgänger: як Росія підробляла новини провідних європейських ЗМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: