"Король антисемітизму після Гітлера": Зеленський прокоментував ганебний випад Путіна

Середа, 21 червня 2023, 14:26

Президент Володимир Зеленський подякував світовій спільноті за підтримку після образливого висловлювання президента РФ Володимира Путіна, який назвав українського лідера "ганьбою єврейського народу".

Джерело: Зеленський в інтерв'ю BBC

Деталі: Журналіст зокрема запитав українського президента про його реакцію на те, як глава РФ Путін минулого тижня назвав Зеленського "ганьбою єврейського народу." Зеленський втратив багатьох своїх родичів під час Голокосту, включно з дідом, і було очевидно, що питання застало його зненацька, пише ВВС.

Він глибоко зітхнув, опустив голову і через кілька секунд сказав, що не зовсім упевнений, як відповісти на запитання.

Пряма мова: "Таке враження, що він не до кінця розуміє свої слова. Вибачте, але ж він другий король антисемітизму (king of antisemitism) після Гітлера.

І це говорить президент. Цивілізований світ не може так висловлюватися. Але для мене було важливо почути реакцію світу, і я вдячний за підтримку".

Передісторія:

  • Президент країни-агресора РФ Володимир Путін 16 червня назвав Зеленського "ганьбою єврейського народу".
  • Головний рабин України Моше Реувен Асман відповів кремлівському диктатору, що в Україні немає неонацистів і що Зеленським пишається весь світ.
  • Єврейська конфедерація України зазначила, що Зеленський – герой не лише єврейського народу, а й усієї політичної української нації.