Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австралія розгорне в Німеччині літак-розвідник: захищатиме поставки зброї Україні

Понеділок, 10 липня 2023, 17:22
Австралія розгорне в Німеччині літак-розвідник: захищатиме поставки зброї Україні
E-7A Wedgetail, Anadolu Agency/Getty Images

Австралія направить до Німеччини літак-розвідник Королівських військово-повітряних сил E-7A Wedgetail, який патрулюватиме шляхи постачання Україні гуманітарної та військової допомоги.

Про це, як пише "Європейська правда", у понеділок на пресконференції у Берліні заявив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе.

Літак E-7A Wedgetail ВПС Австралії перебуватиме в Німеччині із жовтня 2023 року приблизно пів року й обслуговуватиметься приблизно сотнею австралійських військових і членів допоміжного персоналу.

Реклама:

Літак відповідатиме за раннє попередження у разі виникнення будь-яких загроз назовні від України щодо шляхів надходження гуманітарної і військової допомоги.

Підкреслюється, що особовий склад і техніка Австралії в межах операції в Україну не в’їжджатимуть і не порушуватимуть повітряний простір України, Росії та Білорусі.

"Розгортання літака демонструє відданість Австралії підтримці наших союзників і партнерів у підтримці міжнародного порядку, заснованого на правилах", – підкреслив Альбанезе.

ВІДЕО ДНЯ

E-7A Wedgetail – розвідувальний літак, оснащений радаром дальнього спостереження, вторинним радаром і тактичними системами голосового зв'язку й передання даних для забезпечення раннього повітряного попередження і управління.

Австралійський прем’єр вирушив до Європи для участі в саміті Північноатлантичного Альянсу, який триватиме 11-12 липня у Вільнюсі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше в понеділок заявив, що після дискусії країни-члени НАТО погодились зі скасуванням Плану дій щодо членства для України на шляху до вступу в Альянс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування