Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ дізналися деталі нового пакета допомоги для України від Німеччини

Вівторок, 11 липня 2023, 12:20

Новий пакет військової допомоги Берліна для Києва включатиме засоби ППО, бойові машини піхоти, снаряди й дрони загальною вартістю близько 600 млн євро.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Про надання цього пакета мають оголосити після обіду 11 липня під час саміту НАТО у Вільнюсі. Цією допомогою Берлін прагне продемонструвати, що Німеччина залишається серед країн, які надають Україні найбільшу підтримку.

За інформацією Spiegel, до нового пакета входять кілька пускових установок Patriot та інша зброя "земля-повітря" із запасів Бундесверу.  

Крім того, це додаткові БМП Marder, танки Leopard 1, обладнання для розмінування, близько 20 тисяч артилерійських снарядів і снаряди для танків Leopard, а також кілька безпілотників для ведення розвідки.

З усього пакета пускові установки до Patriot і ракети до них напевно є найбільш стратегічно значущими для України. Для Бундесверу це напевно непростий подарунок, оскільки власні запаси Німеччини також незначні.

Тим часом агентство dpa з посиланням на свої джерела повідомляє, що вартість пакета навіть більша – майже 700 млн євро. 

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував передання Україні десятків бойових танків Leopard 1A5 у співпраці з Данією найближчим часом.

За даними опитування дослідницького інституту YouGov, 38% німців вважають, що Німеччина надала Україні вже забагато зброї. На думку 32% опитаних, надані обсяги допомоги – саме такі, як потрібно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування