Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський досі вважає "абсурдним" рішення НАТО, але вірить союзникам

Середа, 12 липня 2023, 19:13
Зеленський досі вважає абсурдним рішення НАТО, але вірить союзникам
владимир зеленский на саммите нато, Getty Images

Президент Володимир Зеленський каже, що і досі вважає "безпрецедентним й абсурдним" рішення НАТО, як він наполягав напередодні. Проте він повірив обіцянкам партнерів.

Джерело: Зеленський у відповідь на запитання "Європейської правди" після саміту НАТО в Вільнюсі

Деталі: Зеленський повторив, що тепер загалом задоволений рішенням саміту. "Ми отримали великий позитив, і отримали недвозначність того, що Україна буде в НАТО", – заявив він.

Реклама:

Уточнюючи на прохання "ЄП" своє бачення "умов" для початку переговорів, Зеленський визнав, що на етапі переговорів Україна хотіла змінити рішення, щоби йшлося лише про "безпекові умови" – однак Альянс на це не погодився. Попри це, Володимир Зеленський упевнений, що Альянс не буде затримувати вступ України з мотиву браку реформ.

Пряма мова: "Я вважаю, що ми будемо в НАТО, як тільки безпекова ситуація буде стабілізована. А це означає, що в той момент, коли закінчиться війна, Україну точно запросять у НАТО і ми будемо в НАТО. Іншого я від лідерів держав НАТО не чув".

Примітно, що Зеленський також підкреслив, що і досі вважає "безпрецедентним й абсурдним" рішення НАТО, як він наполягав напередодні.

"Я не змінив свою точку зору", – заявив він

ВІДЕО ДНЯ

Цю суперечність Зеленський пояснив тим, що повірив союзникам, які запевнили його, що Україна буде в НАТО: "Я не знаю, чи всі відверті зі мною, і чи всі правдиві. Але ми повинні жити з вірою в союзників".

Нагадаємо: Раніше повідомлялося, що у середу Зеленський радикально змінив думку про рішення НАТО щодо України.

Читайте також: Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: