Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Пентагону відкрив "Рамштайн": Зараз ключовий момент у війні

Вівторок, 18 липня 2023, 17:01
Глава Пентагону відкрив Рамштайн: Зараз ключовий момент у війні
ллойд остін, Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 14-те засідання контактної групи з питань оборони України у режимі онлайн, заявив, що союзники не зупиняться, доки Україна не отримає потрібне їй озброєння і боєприпаси.

Джерело: "Європейська правда"

Пряма мова: "Російська війна триває вже понад 500 днів, вона є повністю неспровокована, непотрібна і несправедлива.

... Через понад рік війни увесь світ бачить, що Росія не здатна досягти цілей своєї загарбницької війни.

... Український контрнаступ позначає ключовий момент у цій трагічній війні. ЗСУ взяли ініціативу у відновленні контролю над суверенною територією України".

Деталі: Він нагадав, що українська боротьба за свободу – це марафон, а не спринт.

Пряма мова: "Ми поставили Україні ключові системи озброєнь, боєприпасів і ми не збираємося зупинятися. Хай ніхто не дасть ввести себе в оману, ми продовжимо наші зусилля, щоб дати Україні те, чого вона потребує, і ми продовжуватимемо підтримувати захисників України, як це було від самого початку російського вторгнення".

Більше деталей: За його словами, учасники контактної групи продовжать надавати навчання, обладнання для ЗСУ, щоб допомогти їм у захисті України і протистояти агресії у майбутньому.

Пряма мова: "Україна бореться за своє існування, ставки дуже високі, але ця контактна група ніколи не ховалася від викликів. Сполучені Штати будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, як і всі члени цієї контактної групи".

Що цьому передувало: 

  • Міністри оборони України та Сполучених Штатів Олексій Резніков і Ллойд Остін провели телефонну розмову в понеділок напередодні чергового засідання Контактної групи з питань оборони України.
  • Перед тим міністр оборони України Олексій Резніков оголосив, що нове засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться 18 липня.
  • Формат "Рамштайн", який об’єднує понад 50 країн світу, був започаткований з метою колективної підтримки України, щоб задовольнити оборонні потреби української армії в умовах протистояння повномасштабному вторгненню Росії.
  • Про підсумки останнього "Рамштайну", який відбувся в червні, читайте детально в матеріалі "ЄвроПравди" з Брюсселя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування