Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британська розвідка пояснила, чому РФ атакує Одесу і порти після виходу із зернової угоди

Вівторок, 25 липня 2023, 09:46

Британська розвідка повідомила, що Росія з 18 липня наростила кількість атак по Одесі і портовій інфраструктурі на півдні України після рішення вийти із зернової угоди. У Британії вважають, що Кремль б'є по портах, бо вважає, що Україна зберігає там військове спорядження.

Джерело: розвідувальний огляд Міноборони Великої Британії за 25 липня, опублікований у Twitter, "Європейська правда"

Деталі: Як зазначили в розвідці, під час цих атак Росія застосувала велику кількість важких ракет Х-22, які початково призначалася для знищення авіаносців.

Реклама:

У відомстві нагадали, що внаслідок російських атак були пошкоджені кілька зерносховищ у порту Чорноморськ, а також історичний центр Одеси. 24 липня Росія атакувала дронами доки на річці Дунай приблизно за 200 метрів від румунського кордону.

В огляді йдеться, що у період з серпня 2022 року по червень 2023 року, коли ще діяла Чорноморська зернова ініціатива, Росія загалом утримувалася від нанесення ударів по цивільній інфраструктурі в південних портах.

Дослівно: "Оскільки Росія не змогла поновити угоду, Кремль, ймовірно, відчуває себе менш політично обмеженим і намагається завдати ударів по об'єктах в Одесі, оскільки вважає, що Україна зберігає військове спорядження в цих районах".

ВІДЕО ДНЯ

Як наголосили в розвідці, з початку повномасштабного вторгнення, ракетні удари РФ характеризуються поганою розвідкою і неефективним процесом вибору цілей.

Нагадаємо: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування