Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ дізнались, чому Британія не визнала "ПВК Вагнер" терористичною організацією

Понеділок, 31 липня 2023, 11:58
ЗМІ дізнались, чому Британія не визнала ПВК Вагнер терористичною організацією
Фото: Getty Images

Влада Великої Британії відклала внесення "ПВК Вагнер" до списку терористичних організацій після того, як її ватажок Євген Пригожин влаштував заколот у Росії, а Володимир Путін визнав держфінансування найманців.

Джерело: видання The Times, передає "Європейська правда"

Деталі: У матеріалі йдеться, що юридична основа для внесення ПВК "Вагнер" до списку терористів спершу була ускладнена, оскільки найманці діяли як "воєнізоване формування".

Реклама:

Як зазначає видання, все стало ще складнішим після спроби заколоту, раптового розвороту найманців, амністії Пригожина, який уклав угоду з Кремлем, а також після заяв Путіна щодо визнання державного фінансування "вагнерівців".

Джерела видання розповіли, що після публічного визнання Путіна, що група Вагнера повністю фінансується Кремлем і за попередній рік отримала десятки мільярдів рублів державних коштів, внесення найманців до списку терористичних організацій було б рівносильне забороні діяльності якійсь з установ уряду РФ.

Це буде вкрай незвичним і пов'язаним з низкою дипломатичних та юридичних складнощів, додають джерела.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому, за даними видання міністерка внутрішніх справ Суелла Браверман і міністр з питань безпеки Том Тугендхат, як і раніше, мають намір знайти спосіб оголосити ПВК "Вагнер" терористичною організацією.

Що було раніше:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування