Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичів керівництва Франківська прилаштували у військкомати, і ті байдикували за зарплату – ДБР

П'ятниця, 25 серпня 2023, 12:25
Родичів керівництва Франківська прилаштували у військкомати, і ті байдикували за зарплату – ДБР
фото дбр

Державне бюро розслідувань викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на службу у військкомати родичів керівництва міста.

Джерело: пресслужба ДБР, джерела УП

Деталі: Бюро повідомляє, що встановило особи деяких керівників військкоматів, які налагодили схему фіктивного зарахування на військову службу в роти охорони ТЦК.

Дослівно ДБР: "Новобранці" отримували можливість фактично не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів".

Більше деталей: Джерела УП повідомляють, що йдеться про футболістів ФК "Прикарпаття", які перебувають у сфері впливу мера Франківська Руслана Марцінківа.

Бюро та поліція провели близько 30 обшуків у військкоматах Івано-Франківської області, обласній ВЛК, а також за місцями проживання фігурантів. 

Розслідування триває у межах розпочатого провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою повноважень).

Дослівно ДБР: "У ході слідчих дій перевіряються можливі протиправні дії персоналу під час проведення мобілізації, проходження служби та протиправного отримання грошового забезпечення.

За результатами буде вирішуватись питання повідомлення про підозру окремим військовим посадовцям територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки".

Доповнено: ФК “Прикарпаття” опублікував заяву, в якій наголосив, що футболісти та тренери “служили і служать”, про що публічно заявлялось у квітні минулого року.

Дослівно: “Так, служили і служать: ходять в наряди як футболісти, так і тренери. Ініціатива була ТЦК та СП спільно з МФК "Прикарпаття", і про це публічно було заявлено у квітні 2022 року.

… 3 того часу частина була демобілізована і припинила співпрацю з клубом. Частина далі проходить службу і бере участь в житті команди "Прикарпаття-ЗСУ". Чекаємо обʼєктивного розслідування!”.

 
ФОТО ДБР
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування