Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Латвія невдовзі попросить тисячі росіян залишити країну

Понеділок, 18 вересня 2023, 11:02
Латвія невдовзі попросить тисячі росіян залишити країну
ФОТО PIXABAY.COM

Близько 3600 громадян Росії мають наступного тижня отримати сповіщення про необхідність залишити Латвію протягом трьох місяців.

Джерело: представниця Управління у справах громадянства та міграції (УСГМ) Майра Розе у заяві телеканалу TV3, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Delfi

Деталі: За словами представниці УСГМ, стільки людей не склали іспит на знання латиської мови та не подали заявку. Для того щоб залишити країну, в них буде 90 днів.

Реклама:

Пряма мова: "У ці 90 днів дуже багато хто почне щось робити і метушитися – ми отримуємо вже дуже багато дзвінків: мовляв, мама сказала, що все зробить, але виявилося, що вона не зробила нічого, людина навіть не ходила складати іспит".

... Є ще одна категорія, яка вважала, що їм допоможе Конституційний суд. Їм сказали: сидіть спокійно, усе владнається. Вони програли, звісно, вони втрачають посвідку на проживання. Ці люди зможуть спробувати отримати дозвіл без послаблень – як будь-який інший громадянин Росії, а не давній житель Латвії".

Більше деталей: Із 25 тисяч громадян РФ, які підпадають під дію нового закону, 14 тисяч подали документи на отримання статусу постійного жителя Латвії.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, тисяча осіб подала заяву на отримання посвідки на проживання, оскільки не знала, що Сейм продовжить можливість складання іспиту. На повторний іспит подали заявку 6700 людей.

Що передувало: 

  • Раніше Сейм Латвії у другому, остаточному читанні ухвалив зміни в закон про імміграцію, згідно з якими для отримання постійної посвідки на проживання термін на складання іспиту з державної мови російським громадянам подовжується на два роки.
  • На початку місяця повідомляли, що більшість громадян Росії у Латвії, які складали мовний іспит для отримання постійної посвідки на проживання, з першої спроби не впоралися з ним.
  • 80 осіб з тих, хто успішно склав мовний іспит, не отримали посвідки через виявлені безпекові ризики.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: