Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президенти держав Балтії обговорили з генсеком ООН експорт українського зерна

Понеділок, 18 вересня 2023, 21:30
Президенти держав Балтії обговорили з генсеком ООН експорт українського зерна
Фото: X Alar Karis

Президенти держав Балтії на зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем підняли питання про ситуацію з експортом українського зерна, зокрема обговорили можливість користування балтійськими портами. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення про зустрічі

Деталі: Президент Естонії Алар Каріс зазначив, що на зустрічі з генсеком ООН сфокусувався на питанні про те, як забезпечити доставку українського зерна до тих країн, яким без нього загрожує голод.  

Реклама:

"Росія почала цю війну, і тому світ опинився у такій ситуації і народи страждають", – підкреслив він. 

ВІДЕО ДНЯ

"Проблеми з постачанням продовольства почалися через агресію Росії, а не санкції ЄС", – наголосив президент Литви Гітанас Науседа.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що у тому числі йшлося про можливості експорту українського зерна через балтійські порти. 

Він додав, що говорили також про відповідальність Росії за злочин агресії, про гібридну війну проти ЄС, яку веде самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко за допомогою мігрантів з третіх країн.

Нагадаємо, раніше ЗМІ неофіційно дізналися про нібито таємні переговори ООН з Кремлем про зняття санкцій для повернення Росії до "зернової угоди". 

Глава МЗС України зазначив, що йому відомо про "деякі сили, які підтримують поступки Росії у цій вимозі", та наголосив, що будь-які поступки лише спровокують новий шантаж з боку Москви.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: