Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підпал інсталяції у вигляді "Z" у Бєлгороді: затриманий заявив про тортури

Субота, 23 вересня 2023, 22:43
Підпал інсталяції у вигляді Z у Бєлгороді: затриманий заявив про тортури
тілесні ушкодження затриманого, фото: Новая вкладка

Калінінградець Ілля Ч., затриманий у справі про підпал інсталяції у вигляді літери Z у Бєлгороді, розповів про тортури.

Джерело: "Новая газета. Европа" з посиланням на коментар адвокатки затриманого Євгенії Суслової виданню "Новая вкладка"

Деталі: За словами 28-річного чоловіка, 19 вересня його зупинили п'ятеро невідомих у цивільному одязі, взяли за руки і посадили в чорний "Мерседес". Не пояснивши причину затримання, йому на голову одягли мішок, а на руки – кайданки. В Іллі, як розповіла адвокатка, також забрали всі особисті речі та ключі від кімнати, де він жив.

Реклама:

Після цього калінінградця повезли в невідомому напрямку, а дорогою били по обличчю та різним частинам тіла і запитували, "чи є в нього куратор".

Пряма мова затриманого: "Мене періодично затягували і витягували з автомобіля, застосовували фізичну силу, застосовували електрошокер, яким мені наносили удари струмом у кількості понад 200 разів... Кайданки мені на руках затягли так сильно, що в мене утворилися гематоми. Під ноги мені поклали дерев'яний предмет, і хтось із чоловіків із сокирою в руках погрожував, що відрубає мені ноги, але вони цього не зробили.

Я зрозумів, що таким чином мене залякували. Також чоловіки використовували газовий пальник, який мені підносили в область спини на голе тіло. Загалом мені завдали понад 50 ударів руками і ногами по різних частинах мого тіла. В один із моментів мені облили ноги якоюсь горючою сумішшю і говорили, що зараз мені підпалять ноги".

ВІДЕО ДНЯ

Більше деталей: За словами Іллі, невідомі чоловіки також сказали йому, які саме свідчення він має дати в поліції та записали з ним відео на мобільний телефон. На камеру і у відділенні поліції обвинувачений мав сказати "про небажання жити в Росії і те, що він нібито негативно ставиться до політики та ідеології нашої держави". Відео з його участю не було опубліковано, зазначає "Новая вкладка".

Увечері того ж дня Іллю доправили у відділ поліції № 1 УМВС Росії по Бєлгороду і утримували там до початку допиту, який відбувся 20 вересня. Адвокат згадує, що чоловік насилу міг рухатися, а на його обличчі, тілі, руках і ногах були численні тілесні ушкодження. Суслова зняла всі травми Іллі на телефон.

Щодо калінінградця порушили кримінальну справу за статтею 222.1. КК "Незаконні придбання, передача, зберігання вибухових пристроїв і вибухових речовин". 23 вересня у нього мав відбутися суд з обрання запобіжного заходу, але через клопотання захисника засідання перенесли, а затримання продовжили.

Про затримання 28-річного жителя Калінінградської області, підозрюваного в підпалі інсталяції у вигляді літери Z у Бєлгороді, МВС Росії повідомило 20 вересня. Відомство заявляло, що під час обшуку в нього виявлено предмети, схожі на гранату і тротилову шашку. Чоловік заперечує, що ці предмети належать йому. Провину в підпалі інсталяції він не визнає.

Що передувало: мер Бєлгорода Валентин Демідов заявляв, що в місті в ніч на 18 вересня підпалили конструкцію "Z".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:33
В ОПУ розповіли деталі зустрічі Зеленського з Кемероном, який непублічно відвідав Київ
09:22
Підсумок тижня: ціни на нафту зазнали найбільших втрат за останні три місяці
09:11
відео Учасників протесту проти закону про "іноагентів" у Тбілісі побили "тітушки"
09:09
футбол"Астон Вілла" поступилася "Олімпіакосу", "Фіорентина" перемогла "Брюгге": результати Ліги конференцій
08:54
Кулеба заявив про "позитивну динаміку" з Польщею після розмови з польським міністром
08:46
фото В окупованому Бердянську пролунав вибух і спалахнула пожежа − МВА
08:43
футболВизначився останній суперник збірної України на Олімпійських іграх-2024
08:26
Спецслужби Норвегії викрили масову роботу російських шпигунів і диверсантів
08:10
футбол"Баєр" продовжив безпрограшну серію, "Марсель" та "Аталанта" зіграли внічию: результати Ліги Європи
08:08
Британія виділятиме Україні 3 млрд фунтів військової підтримки щороку – глава МЗС
Усі новини...
Реклама: