Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Reuters: уряд Німеччини вдвічі скоротить фінансування допомоги біженцям

Понеділок, 25 вересня 2023, 22:21
Reuters: уряд Німеччини вдвічі скоротить фінансування допомоги біженцям
Прапор Німеччини. Фото Getty Images

Федеральний уряд Німеччини в наступному році планує удвічі скоротити бюджет на допомогу землям для покриття витрат на прийом, підтримку та інтеграцію біженців.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на джерела агенції Reuters 

Деталі: За словами двох співрозмовників Reuters, уряд у Берліні в понеділок повідомив владі земель, що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат на біженців у 2024 році – порівняно з 3,75 мільярда євро в цьому році.

Реклама:

Федеральний уряд Німеччини також не зміг пообіцяти, що в подальші роки рівень фінансування буде відповідати рівню 2023 року.

Він, додали джерела Reuters, також скасує внесок у витрати на підтримку й інтеграцію біженців із України.

Представник Міністерства фінансів Німеччини заявив Reuters, що зустріч федерального уряду та урядів земель щодо фінансової підтримки біженців не дала жодних результатів.

ВІДЕО ДНЯ

"По суті, землі несуть відповідальність за розміщення біженців та піклування про них. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір (цього питання. – Ред.)", – додав речник відомства.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року в Німеччині знайшов притулок понад 1 мільйон людей. Загалом на кінець червня 2023 року в Німеччині зареєструвалися 3,26 мільйона біженців – найбільше за останнє десятиліття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: