Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова Європарламенту закликала до змін у ЄС, аби підготуватись до вступу України

Вівторок, 26 вересня 2023, 22:14
Голова Європарламенту закликала до змін у ЄС, аби підготуватись до вступу України
Фото - Getty Images

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола підтримує зміни в Європейському Союзі пов'язані з підготовкою до прийняття в майбутньому нових членів – насамперед України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на інтерв'ю Метсоли The Guardian

Деталі: Голова Європарламенту сказала, що очікує початку офіційних переговорів про вступ до Євросоюзу з Україною до Різдва. "Якщо вони йдуть швидко, ми повинні відповідати цій швидкості", – пояснила вона.

Реклама:

На думку Метсоли, зволікання з розширенням ЄС лише підживлюватиме націоналізм і ультраправі сили.

"Це збільшує крайнощі в політичному спектрі, євроскептицизм. Кампанії в країнах-кандидатах на вступ ведуться, і програються або виграються, на основі мрії та надії на ЄС", – вважає голова Європарламенту.

У зв’язку з майбутнім розширенням ЄС вона закликала до змін об’єднання, аби підготувати його до прийняття нових членів. Серед іншого, претенденти на членство повинні мати доступ до певних переваг членства – як-то безкоштовного роумінгу чи зняття торговельних бар’єрів.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми роками говорили, що Україна не може бути підключена до європейської електромережі. Як тільки почалася війна, нам знадобилися лічені дні, щоб це зробити. Зрештою, це завжди залежало від політичної волі", – навела Метсола приклад.

Україна у червні 2022 року стала кандидатом на членство в Європейському Союзі й отримала сім рекомендацій від Європейської комісії, виконання яких підтверджувало б цей статус. 

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина раніше заявляла, що Україна до жовтня не виконає на 100% всі сім критеріїв Єврокомісії, однак переговори про вступ до Європейського Союзу все одно почнуться.  

Також віцепрем’єрка висловлювала впевненість, що Україна буде фактично готовою до членства у ЄС через найближчі два роки, а до вступу у НАТО – навіть раніше

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: