Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія продовжує знущатися з ув’язненого українця Марченка – омбудсмен

Вівторок, 24 жовтня 2023, 11:38
Росія продовжує знущатися з ув’язненого українця Марченка – омбудсмен
ФОТО З FACEBOOK-ГРУПИ СЕНЦОВ. ОБМЕН. СЕГОДНЯ И ЕЖЕДНЕВНО

Росія продовжує систематичні знущання над українським політв’язнем Олександром Марченком, якого незаконно ув’язнили в РФ у 2020 році.

Джерело: уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram

Пряма мова: "Українського громадянина Олександра Марченка, незаконно засудженого до 10 років позбавлення волі, відправили 26 вересня на 3 місяці до приміщення камерного типу виправної колонії № 8 (ПКТ ВК № 8) в Улан-Уде (Бурятія).

Реклама:

Підставою для такого суворого покарання було нібито недотримання Олександром встановленого порядку, а саме: порушення форми одягу. Це ще раз підтверджує, що в російських в’язницях упереджено ставляться до українців.

… Закликаю світову спільноту посприяти в припиненні Росією свавільних порушень прав українського громадянина Олександра Марченка та звільненні його, а також усіх незаконно ув’язнених українців".

Деталі: Крім того, за словами Лубінця, Олександру постійно погрожують відправити до психічної лікарні. Такі заяви посилились після його нещодавньої зустрічі з адвокатом.

ВІДЕО ДНЯ

Понад 3 місяці він не отримує листи, оскільки вони не проходять цензуру. А більше ніж пів року – навіть звичайні замовлені ним книжки та журнали. Працівники виправної колонії перенаправляють їх до іншої установи.

Крім того, Олександру Марченку відмовляють у здійсненні дзвінків. У такий спосіб його намагаються ізолювати від зв’язків із зовнішнім світом.

Передісторія: 

  • Марченка схопили в грудні 2018 року під час поїздки до окупованого Донецька й пізніше передали ФСБ на кордоні, після чого у Росії йому оформили адміністративний арешт за нібито незаконну роботу в Росії, а потім порушили кримінальну справу за статтею про контрабанду зброї.
  • В листопаді 2020 року його засудили до 10 років ув’язнення.
  • Колишня українська омбудсменка Людмила Денісова зазначала, що права Марченка в Росії грубо порушуються, а українським дипломатам забороняли зустрічатися з ним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: