Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Повний вогневий контроль над Кримом – питання часу – Зеленський 

Вівторок, 24 жовтня 2023, 11:42
Повний вогневий контроль над Кримом – питання часу – Зеленський 
Зеленський. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ще не досягла повного вогневого контролю над тимчасово окупованим Кримом, але це питання часу.

Джерело: Зеленський під час онлайн-промови на Другому парламентському саміті Кримської платформи

Пряма мова: "Російський контроль над Чорним морем та наявність флоту окупанта створювали ілюзію, що домінування Росії в Чорному морі – нібито нездоланне. На додачу до цього, за рахунок свідомого заселення Криму сотнями тисяч громадян Росії і масштабних репресій окупанта проти всіх форм свободи і опору, могло виникнути враження, що Крим нібито упокорений. Зараз ілюзії тануть...

Реклама:

Я просто нагадую наші результати:

Перше. Російський військовий флот більше не здатний оперувати в західній Чорного моря та поступово тікає з Криму. І це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту, точніше його залишків, на окупованій території Грузії, тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і морських дронів, але ми їх усюди дістанемо.

Друге. Для російських терористів тепер немає жодної бази безпеки та надійного логістичного маршруту в Криму...Станом на зараз ми ще не досягли повного вогневого контролю над Кримом і прилеглими водами, але це питання часу.

ВІДЕО ДНЯ

Третє. Ми фіксуємо, що проукраїнські настрої в Криму стають все більше відкритими... Ми чітко бачимо, що у Криму у нас є багато союзників.

Четверте. Україна змогла повернути Чорному морю роль артерії безпеки від якої залежить глобальна продовольча стабільність".

Деталі: За його словами, від початку роботи нового експортного коридору в Чорному морі – зайшли на завантаження майже 50 суден, а заявлено на підхід ще понад 50.

Зеленський наголосив, що мета України – повна деокупація українських земель, включно з Кримом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: