Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна планує брати участь у Паралімпіаді та бореться за усунення росіян і білорусів

Вівторок, 24 жовтня 2023, 21:53
Україна планує брати участь у Паралімпіаді та бореться за усунення росіян і білорусів
Ілюстративне фото, Заборона

Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024 і буде вимагати усунути від змагань російських та білоруські спортсменів.

Джерело: Суспільне із посиланням на заяву президента Паралімпійського комітету України Валерія Сушкевича під час пресконференції на тему впливу Росії на міжнародний паралімпійський рух, Сушкевич в коментарі УП

Пряма мова Сушкевича: "Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі. 

Реклама:

… Ми робитимемо все задля українського атлета, який бореться за те, щоб його перемога була складовою перемоги над війною, і щоб вони (росіяни й білоруси - ред.) не брали участь у Паралімпіаді. 

Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, коли він пройшов окупацію, стояв перед "орками", які його обшукували, був на межі смерті, коли в нього загинули рідні й близькі – й він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет (змагався - ред.)". 

Деталі: Водночас він наголосив, що Україна повинна зосередити зусилля на тому, щоб увесь цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка "допускає вбивць, насильників і тих, хто підтримує вбивства й насилля", до Паралімпіади в Парижі. 

ВІДЕО ДНЯ

Оновлено: В коментарі УП Сушкевич розповів, що Україна ініціювала скликання позачергової європейської генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету.

Пряма мова Сушкевича: "Було наше звернення до Європейського паралімпійського комітету із вимогою про проведення позачергової європейської генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету з питанням про недопущення Росії та Білорусі до участі в Паралімпіаді в Парижі в будь-якому статусі".

Деталі: Сушкевич додав, що Керівна рада призначила проведення генасамблеї на початку 2024 року в Латвії. За його словами, таке рішення також підтримав уряд Латвії.

 Передісторія: 

  • Через повномасштабне вторгнення в Україну російські та білоруські атлети залишалися поза Паралімпійськими іграми-2022 в Пекіні. Повне відсторонення погодив Міжнародний паралімпійський комітет.
  • Однак 29 вересня цього року Міжнародний паралімпійський комітет повідомив, що допустив росіян та білорусів до Паралімпійських ігор 2024 року в нейтральному статусі.
  • Суспільне наголошує, що наразі паралімпійська збірна України має 61 ліцензію у 9 видах спорту (велоспорт, веслування академічне, легка атлетика, плавання, боча, кульова стрільба, стрільба з лука, параканое та теніс настільний) із 17, в яких вона планує взяти участь в Паралімпіаді-2024.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: