Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Схема виїзду чоловіків за кордон під виглядом священників діяла на Львівщині

Середа, 15 листопада 2023, 12:47
Схема виїзду чоловіків за кордон під виглядом священників діяла на Львівщині
польський кордон. ілюстративне фото gospodarkamorska.pl

Жовківський районний суд Львівської області визнав винним чоловіка в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, але дав умовний термін через угоду про визнання винуватості.

Джерело: "Судовий репортер" із посиланням на вирок від 13 листопада

Деталі: Після введення заборони на виїзд за кордон для чоловіків від 18 до 60 років під час воєнного стану, обвинувачений розробив план поїздок до Польщі у ролі священнослужителів.

Реклама:

Фігурант подавав до Державної служби України з етнополітики та свободи совісті неправдиві відомості. І потім при проходженні паспортного контролю предʼявлялися документи про приналежність особи до релігійної громади.

Восени 2022 року чоловік поїхав під виглядом диякона релігійної громади обʼєднання "Дім Хліба" Християнських Євангельських церков у місті Кривий Ріг.

Загалом, за даними слідства, йдеться про 10 аналогічних випадків. Чоловіки виїздили також як священники Церкви Віри Євангельської "Небесний Дар" і релігійної громади "Нове покоління".

ВІДЕО ДНЯ

Останній випадок трапився на початку серпня 2023 року. Обвинувачений сів із клієнтом в автобус Львів-Варшава, щоб супроводити його через державний кордон. При перевірці документів на пункті пропуску "Рава-Руська — Гребене" його затримали.

Вочдночас на підготовчому засіданні суду повідомили про угоду про визнання винуватості.

Зазначається, що обвинувачений раніше не судимий і має активну громадянську позицію, що полягає у волонтерській діяльності. Його засудили до 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши з іспитовим строком 2 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування