Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уявіть, що допомоги може не бути: що говорила спецпредставниця США в Україні

Четвер, 16 листопада 2023, 10:15
Уявіть, що допомоги може не бути: що говорила спецпредставниця США в Україні
Пріцкер (в центрі) на одній із зустрічей, фото ОП

Спеціальна представниця президента США з питань української відбудови Пенні Пріцкер під час свого першого візиту в Україну "підводила до думки", як країні економічно вистояти без американської допомоги.

Джерело: Українська правда із посиланням на співрозмовника, знайомого з ходом переговорів, співрозмовника в команді Зеленського та президента Американської торговельної палати в Україні Андрія Гундера

Деталі: Пріцкер провела зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, з прем'єром та урядовцями, спікером Ради й із американським бізнесом. Крім того, разом із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком побувала навіть на конгресі регіональних влад.

Реклама:

Як йдеться в статті УП, її перший візит в Україну залишив "досить тривожний післясмак у багатьох владних кабінетах на Печерських пагорбах".

Один із співрозмовників УП, знайомий з ходом зустрічей Пріцкер, повідомив, що вона намагалась "підводити до думки", як саме Україні економічно вистояти без американської допомоги.

Пряма мова джерела: "На зустрічах Пенні намагалась підводити до думки, типу, от уявімо, що американської допомоги немає: що треба за наступний рік зробити, аби ваша економіка вистояла навіть у такій ситуації? І це так всіх нормально напружило".

ВІДЕО ДНЯ

Більше деталей: Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер повідомив УП, що головне питання Пріцкер під час візиту й зустрічей із бізнесом було "Що заважає успіху і хто заважає?". 

Як йдеться у статті УП, мабуть, найсильнішу настороженість у більшості людей, які перетинались із представницею Байдена, викликав її заклик не чекати допомоги Заходу, а шукати точки росту так, ніби її не буде. 

Саме цю тезу "з вуст в уста з тривогою передавали в кулуарах української політики" після від'їзду Пріцкер із Києва. Особливо загрозливо такий заклик звучав на тлі блокування допомоги Україні республіканцями в Конгресі.

Проте на Банковій радять не драматизувати цю історію. Співрозмовник УП в команді Зеленського пояснив:

Пряма мова джерела: "Не варто казати, що у неї були якісь там меседжі, що підтримки не буде. Вона має дуже чіткий бізнесовий підхід і хоче навпаки нам допомогти: уявімо, що підтримки Заходу немає, що нам і вам треба зробити зараз, щоб ви залишались стійкими й могли функціонувати за будь-яких умов. Давайте шукати такі рішення, які дозволять вам залишатись успішними".

Знати більше: Менше допомоги, більше бізнесу. Для чого Байдену в Україні спецпредставниця Пріцкер

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування