Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екскомандира військової частини Нацгвардії викрили на завданні збитків у 25 мільйонів

Четвер, 16 листопада 2023, 12:12
Екскомандира військової частини Нацгвардії викрили на завданні збитків у 25 мільйонів
фото ОГП

Військова контррозвідка СБУ та Державне бюро розслідувань викрили на злочинній діяльності ексочільника одного з навчальних центрів Національної гвардії, який наразі обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині.

Джерело: СБУ, ДБР, ОГП

Деталі: Перебуваючи на посаді командира військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю.

Реклама:

Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн.

Таким чином незаконна діяльність фігуранта призвела до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн, зазначають правоохоронці.

За даними слідства, посадовець уклав цю угоду незважаючи на те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та оціночної вартості РГС.

ВІДЕО ДНЯ

На підставі зібраних доказів чиновнику (фігурант за станом здоров’я у березні 2023 року подав у відставку й наразі обіймає посаду заступника голови Золочівської районної військової адміністрації) повідомлено про підозру в недбалому ставленні до військової служби, вчиненому в умовах воєнного стану.

Речові докази скеровано на експертизу. Прокурори скерували до суду клопотання про арешт підозрюваного.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування