Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після конфлікту з ветераном поліція перевіряє фонд, який збирає гроші біля метро в Києві

П'ятниця, 17 листопада 2023, 12:09
Після конфлікту з ветераном поліція перевіряє фонд, який збирає гроші біля метро в Києві
Скрін з відео в соцмережах Симороза

Поліція відкрила провадження і проводить перевірку щодо законності роботи благодійного фонду, представники якого збирають гроші біля метро в Києві нібито для військових.

Джерело: поліція Києва, ветеран та активіст Олег Симороз у соцмережах

Деталі: Ввечері 16 листопада ветеран та активіст Олег Симороз повідомив, що навідався до точок збору коштів біля станції метро "Героїв Дніпра".

Реклама:

Пряма мова Симороза: "Молодики по формі клянчать "донати на ЗСУ" готівкою у скриньку. По розмові з ними ми дізналися, що вони не служили і відповідно вони не мають жодного морального права вдягати мультикам. Далі ми дізнаємося, що вони працюють тут за ставку заробітної плати, яку виплачує фонд з грошей, які люди донатять на ЗСУ".

Більше деталей: Далі, за його словами, прийхали "рішали" та "тітушки". Пізніше, як зазначив Симороз, на місце також прибула поліція.

ВІДЕО ДНЯ

Зранку 17 листопада поліція повідомила, що у четвер ввечері у Telegram-каналах поширили відео конфлікту між громадянами в Оболонському районі столиці щодо збору грошей на потреби ЗСУ.

Дослівно поліція: "Правоохоронці врегулювали конфлікт та доставили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...