Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні зафіксували майже 4000 кібератак – Мінфін США

Субота, 18 листопада 2023, 01:28
В Україні зафіксували майже 4000 кібератак – Мінфін США
Фото ілюстративне Pixabay

Команда реагування на надзвичайні ситуації пов'язані з комп’ютерами в Україні (CERT-UA) зафіксувала майже 4000 кіберінцидентів у період з січня 2022 року по вересень 2023 року. 

Джерело: заступник міністра фінансів США Грем Стіл на конференції з катастрофічних кіберзагроз в Нью-Йорку

Деталі: Це втричі більше, ніж у довоєнний період.

Реклама:

Стіл додав, що Росія координувала руйнівні та підривні кібератаки, спрямовані проти України, проникнення в мережу та шпигунство в країнах, які сприймаються як союзники України, а також операції кібервпливу на людей у всьому світі. 

Він зазначив, що кіберактивність у контексті російсько-української війни не обмежується урядовими акторами, зауважив посадовець.

Пряма мова Стіл: "Кіберактивність у контексті російсько-українського конфлікту не обмежується урядовими акторами. Ми помітили, що недержавні кіберактори з обох сторін конфлікту націлилися на широкий спектр організацій, у тому числі в секторі фінансових послуг, за допомогою відносно нескладних інцидентів, відомих як розподілені атаки на відмову в обслуговуванні (DDOS). У червні 2023 року проросійська хактивістська група NoName057 погрожувала атакувати фінансовий сектор України. Протягом наступних чотирьох днів численні українські банки зазнали DDoS-атак." 

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: 

Полковник Іван Павленко: Війна закінчиться, ми переможемо. Але війна в кіберпросторі не закінчиться ніколи.

Передісторія: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: