Спікер Палати представників сказав сенаторам-республіканцям, що підтримує допомогу Україні – Politico

Четвер, 2 листопада 2023, 02:33
Спікер Палати представників сказав сенаторам-республіканцям, що підтримує допомогу Україні – Politico
Майк Джонсон, фото Getty images

Спікер Палати представників Майк Джонсон сказав республіканцям у Сенаті в середу, що він підтримує допомогу Україні, хоча він провів чітку лінію проти поєднання її з грошима для Ізраїлю.

Джерело: Politico

Деталі: Новообраний спікер чітко дав зрозуміти, що він підтримує виділення грошей на захист України від Росії, навіть якщо вони будуть відрізнятися за розміром або обсягом від того, чого хоче президент США Джо Байден.

Реклама:

Джонсон також сказав сенаторам, що посилення охорони кордону (США - ред.) та фінансування України "нерозривно переплетені". 

По суті, Джонсон дав зрозуміти, що він розглядає фінансування Ізраїлю, як предмет для однієї дискусії, а проблеми з кордоном і Україною, як іншу.

Сенатор Роджер Маршалл сказав, що якби Джонсон спробував поєднати ці допомоги у голосуванні, "його фракція збунтується, і це, ймовірно, буде кінцем спікерства".

ВІДЕО ДНЯ

Сенатор-республіканець Джош Хоулі про позицію Джонсона щодо України та Ізраїлю сказав: "Він повторював знову і знову: "Слухай, для мене це просто цифри". Я не можу зробити це разом".

Передісторія: 

  • Джонсон, який раніше голосував проти допомоги Україні, після того, як минулого тижня став спікером, заявив, що підтримує фінансування України, але хоче розглядати її окремо і вимагає посиленого нагляду за витрачанням коштів.
  • Республіканська більшість Палати представників на чолі з новим спікером Майком Джонсоном у понеділок внесла окремий план допомоги тільки Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів всупереч масштабній ініціативі Білого дому на $106 млрд, яка включала допомогу Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: