Ситуацію на фронті та підготовку до Рамштайну обговорили Зеленський та Остін

Понеділок, 20 листопада 2023, 18:50
Ситуацію на фронті та підготовку до Рамштайну обговорили Зеленський та Остін
Фото - ОП

Під час зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Києві президент Володимир Зеленський обговорив підготовку до чергового засідання у форматі "Рамштайн", ситуацію на фронті та важливість допомоги Україні перед зимою. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Офіс президента 

Деталі: Зеленський у розмові з Остіном наголосив на важливості безперервного постачання союзниками всього необхідного озброєння та снарядів, а також підкреслив необхідність у "посиленні спроможностей України напередодні зимового періоду".

Реклама:

Також, зазначають в ОП, президент України й голова Пентагону обговорили мореплавство в Чорному морі й забезпечення функціонування альтернативного "зернового коридору" після демаршу РФ.

"Дуже важливо, що нам вдалося досягти прогресу у встановленні контролю над Чорним морем, а також забезпечити роботу альтернативного гуманітарного маршруту. Це дає Україні змогу залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки", – цитують у повідомленні Зеленського.

Як повідомлялось, глава Пентагону Ллойд Остін прибув до Києва у понеділок вранці з неоголошеним візитом.

ВІДЕО ДНЯ

У Міноборони США повідомляли, що під час візиту він обговорить забезпечення українського війська на зимовий період та на майбутнє від російських загроз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: