Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Урсула фон дер Ляєн: Майбутнє, за яке боровся Майдан, почалося

Вівторок, 21 листопада 2023, 10:41
Урсула фон дер Ляєн: Майбутнє, за яке боровся Майдан, почалося
Урсула фон дер Ляєн, фото: Getty Images

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала український народ з Днем гідності та свободи, зазначивши, що Майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки почалося, і воно в Європейському Союзі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на звернення президентки Єврокомісії у соцмережі Х

Пряма мова: "Десять років гідності. Десять років гордості. Десять років прагнення до свободи. Холодні листопадові ночі Євромайдану назавжди змінили Європу. Вся країна вийшла на вулиці та заговорила одним голосом. Ви сказали: Україна належить до Європи, і наше майбутнє – з вами".

Реклама:

Деталі: За її словами, ось чому народ України огортав себе європейськими прапорами, кидаючи виклик снайперам та спецпризначенцям.

"Ви вирішили бути господарями свого власного майбутнього. Сьогодні зрозуміло більше, ніж будь-коли раніше: майбутнє України – у Європейському Союзі. Майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки почалося. Слава Україні! Хай живе Європа!" – сказала президентка Єврокомісії.

Що було раніше:

  • Президент Володимир Зеленський у зверненні до Дня гідності та свободи запевнив, що зусилля України на шляху до ЄС мають неодмінно завершитися повноправним членством і зірка України має засяяти на прапорі ЄС.
  • Глава литовського уряду Інгріда Шимоніте у 10-ту річницю початку Революції гідності наголосила на тому, що без України сім’я ЄС є неповною.
  • Після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна подала заявку на вступ до ЄС та отримала статус кандидата. В грудні цього року Україна сподівається отримати політичну згоду лідерів ЄС, щоб відкрити переговори про вступ. 
  • Київ сподівається, що на практиці переговори – складний та тривалий процес – можуть початися весною наступного року.
  • Наразі на заваді "зеленому світлу" грудневого рішення може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати початок переговорного процесу з Києвом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: