Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заставу нардепа Дубневича в сумі 56 млн грн передали ЗСУ

Вівторок, 21 листопада 2023, 18:05
Заставу нардепа Дубневича в сумі 56 млн грн передали ЗСУ
ФОТО З FACEBOOK ДУБНЕВИЧА

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення 56 млн грн застави на ЗСУ з народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн.

Джерело: САП

Деталі: 21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яка була внесена за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці".

Реклама:

Правоохоронці не називають ім’я підозрюваного, але обставини справи вказують на Дубневича.

Суд постановив перерахувати вказані кошти на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Що передувало: 2 листопада 2023 колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук указаного нардепа.

ВІДЕО ДНЯ

Зауважується, що вказаний фігурант є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. 10 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Зважаючи на те, що місцезнаходження нардепа не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 КПК України.

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17.10.2023 детективи НАБУ оголосили його в розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: