Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські пілоти в Данії уже літають на F-16, але з інструкторами

Вівторок, 21 листопада 2023, 19:01
Українські пілоти в Данії уже літають на F-16, але з інструкторами
Фото: Getty Images

У Данії українські пілоти вже літають на літаках F-16 з інструкторами.

Джерело: "Укрінформ" із посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната під час брифінгу в Медіацентрі Україна

Пряма мова: "Перед цим були легкомоторні літаки натівського зразка, які допомагають легше перейти на F-16. Зараз це вже польоти з інструктором. Кожен день може збільшуватися число українських пілотів, які проходять підготовку і виконують завдання, які ставить перед ними інструктор".

Реклама:

Деталі: Після цього українські пілоти навчатимуться самостійним польотам, а потім польотам на бойове застосування для того, "щоб навчатися воювати на цьому літаку".

Крім Данії, українські пілоти проходять підготовку у США та у Великій Британії. Окрім пілотів там навчають наземний персонал, офіцерів бойового управління і інженерно-авіаційної служби.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ

На початку жовтня Ігнат розповів, що в Україні формуються нові групи військових льотчиків, які в майбутньому навчатимуться керувати американським винищувачем F-16, тоді як частина льотчиків уже навчається на авіаційних тренажерах цієї моделі літака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: