Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Естонії готуються до закриття кордону з Росією, встановлюють огородження

П'ятниця, 24 листопада 2023, 21:47
В Естонії готуються до закриття кордону з Росією, встановлюють огородження
ФОТО: ERR

На пункті прикордонного перетину між Естонією та Росією в естонському місті Нарва у п’ятницю продовжили приготування до можливого закриття кордону – на мосту встановили додаткові загородження.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на ERR

Деталі: Перші бетонні піраміди на мосту в Нарві з'явилися ще ввечері 16 листопада – після того, як на східний кордон Естонії прибули 19 громадян Сомалі та Сирії, які намагалися без законних підстав проникнути в країну.

Реклама:

Напередодні поліція та прикордонна охорона Іда-Вірумаа, до складу якої входить Нарва, сказала, що готується до можливого закриття прикордонного пункту.

"Ми уважно стежимо за тим, що відбувається на кордоні, тому що Росія здійснює міграційний тиск щодо Естонії та Фінляндії, відправляючи до нашого кордону людей, які не мають права на в'їзд до Євросоюзу. З минулого тижня кілька великих груп намагалися потрапити до Естонії", – додали там.

Загородження також готуються у зв’язку з тим, що з 1 лютого закриється на реконструкцію російський пункт пропуску "Івангород" на кордоні з Естонією.

ВІДЕО ДНЯ

В уряді Естонії напередодні заявили, що готові закрити кордон із Росією, як це зробила Фінляндія, але поки що для цього немає вагомого приводу.

Фінські прикордонники повідомляли, що за останні місяці через пункти пропуску на південно-східному кордоні до Фінляндії намагалася потрапити винятково велика кількість людей, які не мають в'їзних документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування