Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голосування в Конгресі щодо допомоги Україні може відбутися 4 грудня – Politico

Понеділок, 27 листопада 2023, 05:09
Голосування в Конгресі щодо допомоги Україні може відбутися 4 грудня – Politico
Чак Шумер, фото POLITICO

Лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер планує провести голосування щодо мільярдної допомоги для України та Ізраїлю вже 4 грудня.

Джерело: Politico

Деталі: Таким чином Шумер тисне на законодавців, щоб вони прийшли до згоди щодо політики про безпеку кордону, оскільки вона поєднується з допомогою для України та Ізраїлю. 

Реклама:

Шумер назвав цю вимогу "найбільшою перешкодою" для надання нових коштів на захист України від Росії та війни Ізраїлю з ХАМАС.

Лідер Демократичної партії сказав, що його фракція з 51 члена готова працювати для вирішення питань імміграції, але попередив, що якщо Республіканська партія займе занадто жорстку позицію, це може "поставити під загрозу весь" додатковий законопроєкт.

Він також закликав демократів більше співпрацювати з республіканцями, щоб спробувати укласти угоду. 

ВІДЕО ДНЯ

Він попередив про довгі ночі та дні попереду, а також про можливу роботу у вихідні.

Кілька тижнів тому була сформована двопартійна коаліція з надією досягти угоди, яка б поєднала запит Байдена на понад 100 мільярдів доларів для України, Ізраїлю, Тайваню та кордону зі змінами політики США щодо надання притулку та умовно-дострокового звільнення.

Politico пише, що є близько 60 голосів за те, щоб направити Україні ще десятки мільярдів, але республіканці попередили, що не зроблять цього без згоди щодо політики про безпеку кордону, оскільки вважають, що спікер Майк Джонсон не буде розглядати законопроєкт, у якому відсутні положення про безпеку кордону. Конгрес двічі ухвалював законопроєкти про витрати цієї осені, які не враховують допомогу Україні, і в новому році ситуація тільки ускладниться.

Шумер також сказав, що найближчими днями відбудеться брифінг щодо України для всіх сенаторів.

Пряма мова Шумера: "Ніщо не зробить таких автократів, як Путін або Сі, зараз більш щасливими, ніж те, що Сполучені Штати коливаються у підтримці українського народу та його військових. Це не лише українська чи трансатлантична безпека, це також і американська безпека, тому що неконтрольований Путін став би осмілілим Путіним".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: