Фонд дочки Путіна купив частку в найбільшому виробнику БПЛА в Росії − ЗМІ

Вівторок, 28 листопада 2023, 12:28
Фонд дочки Путіна купив частку в найбільшому виробнику БПЛА в Росії − ЗМІ
Скриншот з geoscan.ru

Очолюваний дочкою російського диктатора Володимира Путіна Катериною Тихоновою фонд "Національний інтелектуальний розвиток", більш відомий як "Іннопрактика", став співвласником найбільшого виробника безпілотників у Росії.

Джерело: The Moscow Time

Деталі: Повідомляється, що фонд купив частку в 10% у групі компаній "Геоскан", яка виробляє цивільні авіаційні безпілотники, а також програмне забезпечення для фотограмметричної обробки даних.

Реклама:

Зараз засновник "Геоскана" Олексій Семенов володіє 87,5% компанії, ще 2,5% контролює гендиректор фірми Олексій Юрецький.

Для довідки: Україна наклала санкції на "Геоскан" на початку липня 2023 року. Приводом для цього стала заява глави уряду Башкирії Андрія Назарова про те, що на потужностях "Геоскан-Уфа" створюватимуть безпілотники для війни в Україні.

До липня 2022 року "Геоскан-Уфа" входила до групи компаній "Геоскан", але Семенов продав 40% фірми Венеру Мірзаянову − гендиректору компанії "Урал-Трейдінг", у якої були решта 60%.

ВІДЕО ДНЯ

Сама "Урал-Трейдинг" належить невідомому 67-річному Халіту Заріпову. Повідомляється, що компанія займається численними видами діяльності − від оцінки нерухомості до торгівлі пивом і м'ясом, але виробництва безпілотників у її профілі немає.

Передісторія:

  • Раніше російський диктатор Володимир Путін закликав наростити виробництво безпілотників. Тоді йшлося про малорозмірні дрони-камікадзе "Куб" і "Ланцет", які випускають підприємства, що входять до компанії "Ростех".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: