Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держсекретар США запевняє, що НАТО не має сумнівів, чи треба далі підтримувати Україну

Середа, 29 листопада 2023, 14:30
Держсекретар США запевняє, що НАТО не має сумнівів, чи треба далі підтримувати Україну
Ентоні Блінкен. фото Getty Images

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що серед членів Північноатлантичного альянсу зберігається рішучість далі підтримувати Україну у боротьбі з агресією Росії.

Джерело: Блінкен на спільному брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, цитує "Європейська правда"

Деталі: Держсекретар зазначив, що союзники на зустрічі 29 листопада обговорювали довгострокову підтримку України. 

Реклама:

Блінкен нагадав, що для повітряних ударів по Україні Росія використовує безпілотники, сконструйовані Іраном, а Північна Корея також почала надавати Росії військову підтримку.

Він додав, що союзники зараз не лише надають Україні допомогу для того, щоб вона могла продовжувати оборонятися, але й на перспективу розбудовувати свої військові спроможності, щоб бути здатною стримувати можливу нову агресію і захищатися від неї.

Пряма мова: "Маю сказати вам: коли я слухав усіх наших колег за столом, усі висловлювалися за потужну і тривалу підтримку України. Дехто ставив питання, чи США та інші союзники НАТО мають і далі підтримувати Україну… Відповідь сьогодні у НАТО дуже чітка і непохитна: ми маємо і будемо підтримувати Україну. Забезпечити, щоб агресивна війна РФ стала її стратегічною поразкою, зараз настільки ж важливо, як у той момент, коли Кремль розпочав цю війну...

ВІДЕО ДНЯ

Ставки для усіх нас зрозумілі… Ми маємо надіслати чіткий сигнал, що жодна країна світу не може змінювати кордони силою. Це в інтересах кожного із союзників і в інтересах багатьох країн, які не є членами Альянсу...

Додатковий бюджетний запит, який подав президент, є свідченням нашого власного зобов’язання для цієї мети, і ми очікуємо, що Конгрес затвердить його наступними тижнями".

Деталі: У відповідях на запитання держсекретар повторив, що в обговореннях почув від союзників готовність далі забезпечувати, щоби Україна мала усе необхідне, щоб оборонятися, повертати окуповані території і також ставати сильнішою з військової, економічної точки зору і як демократична держава. 

"Я не чув про втому чи якісь кроки назад, навпаки – рішучість продовжувати… Думаю, усі союзники визнають: тут питання не лише у тому, що є правильним, а й у тому, що це у наших власних інтересах. У тому числі для Сполучених Штатів", – додав Ентоні Блінкен, зазначивши, що безкарність і успіх Росії неодмінно заохотить нових агресорів, і це може статися у будь-якій частині світу. 

Що передувало: Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель напередодні заявив, що не бачить "втоми від війни" серед європейських країн і вірить, що допомога Україні продовжиться. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг теж висловив впевненість у тому, що союзники будуть і надалі надавати Україні значні обсяги військової допомоги. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: