Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО запевнили, що українське військове керівництво має план ведення війни

Середа, 29 листопада 2023, 15:51
У НАТО запевнили, що українське військове керівництво має план ведення війни

Заяви та припущення, які лунають в Україні про те, що керівництво ЗСУ не має плану досягнення воєнних цілей – некоректні, наполягають у Північноатлантичному альянсі.

Джерело: військовий-високопосадовець Альянсу на брифінгу у Брюсселі, кореспондент "Європейської правди"

Деталі: Генерал Альянсу, що спілкувався на умовах анонімності, наголосив, що партнери України не нав’язують ЗСУ конкретного підходу у веденні війни, оскільки вважають, що ЗСУ ефективніше визначають планування самостійно, а задача союзників – підтримувати Україну, надаючи необхідне озброєння.

Реклама:

При цьому представник Альянсу заперечив припущення, які лунають від окремих політиків в Україні, що "у Залужного нема плану".

"Те, як генерал Залужний описав ситуацію – є точним. Але водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда. Але водночас, Залужний не стверджував, що у нього нема плану. Бо у нього є план! Але втілення цього плану – надзвичайно складна задача, навіть з тією підтримкою, яку Захід надає Україні", – пояснив він.

Також у Альянсі підкреслюють важливість окремих успішних операцій ЗСУ.

ВІДЕО ДНЯ

"Те, що їм вдалося досягти такого на Чорному морі – доводить, що Україна надзвичайно успішна і має план для досягнення успіху", – пояснив генерал НАТО.

Цьому передувало: 26 листопада народна депутатка від "Слуги народу", членкиня комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Марʼяна Безугла заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито не надав плану на наступний рік, тому має піти з посади.

28 листопада "The Economist" написав, що в Києві стає дедалі більш напруженим "політичне поле битви", бо президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, хоча останній не демонструє політичних амбіцій.

29 листопада на зустрічі у Брюсселі Кулеба відкинув ідеї щодо компромісу з РФ.

Читайте також про головні результати зустрічі в Брюсселі у статті: "До НАТО без Угорщини: головне про план реформ України, узгоджений з Альянсом"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: