Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія розгортає в Україні нову дивізію десантників − британська розвідка

Четвер, 30 листопада 2023, 09:36
Росія розгортає в Україні нову дивізію десантників − британська розвідка
Російський окупант. Фото РБК

Росія на окупованій частині Херсонщини почала розгортати новосформовану дивізію десантників, повідомляє британська розвідка.  

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії про російсько-українську війну від 30 листопада

Деталі: Розвідка припускає, що Росія вперше почала розгортати в Україні новосформовану 104-ту армійську десантно-штурмову дивізію. Це відбувається на окупованій Херсонщині.

Реклама:

Про плани відновити цей підрозділ, який з 1998 року скоротили до розміру бригади, у серпні 2023 року заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. За даними аналітиків, підпорядковані підрозділи 104-ї дивізії ймовірно включають 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.  

Розвідка також припускає, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, яких вважають "елітою".

За дивізією, скоріше за все, буде ретельно стежити командувач повітряно-десатних військ Росії генерал-полковник Михайло Тєплінський, якого з жовтня назначили керівником групи військ "Дніпро".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування