Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії змінили ім'я та прізвище "всиновленій" дитині з Херсона і розлучили з рідними

Четвер, 30 листопада 2023, 17:39
У Росії змінили ім'я та прізвище всиновленій дитині з Херсона і розлучили з рідними
Ілюстративне фото: Depositphotos

Російський депутат "вдочерив" викрадену з Херсона 10-місячну дівчинку, змінивши їй ім’я та прізвище, Україна звернулася до міжнародних організацій із закликом посприяти поверненню дитини.

Джерело: уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Пряма мова: "Нещодавно з медіа стало відомо, що голова однієї з російських партій Сергій Миронов із дружиною Інною Варламовою "всиновили" вивезену з України дитину.

Реклама:

У ЗМІ повідомляється, що 10-місячна Маргарита Прокопенко перебувала у дитячому будинку в Херсоні під час окупації російською армією міста. Звідти її вивезли до Росії нібито для "обстежень і реабілітації". 

Медіа пишуть, що згодом дівчинці змінили ім'я й громадянство! Так, Маргарита стала "Мариною Міроновою". Відомо також, що ймовірно спільно з дівчинкою забрали дворічного хлопчика Іллю Ващенка. Його доля наразі невідома".

Деталі: Лубінець наголосив, що це перший зафіксований факт "усиновлення" викраденої дитини зі зміною імені та прізвища.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "До мене, як омбудсмана України, звернулася опікун рідної сестри Маргарити. Жінка просила сприяння встановлення місця перебування Маргарити та оформлення опіки над нею. 

Зазначу, що Маргарита має рідну шестирічну сестру та трирічного брата. Шестирічна сестра проживає з опікуном, а ось доля брата Маргарити невідома. Він, як і дівчинка, перебував у Херсоні. Тобто рідних сестру та брата розлучили росіяни".

Більше деталей: Лубінець наголосив, що всиновлення українських дітей у Росії є незаконним. Згідно з міжнародними нормами, для всиновлення іноземцями української дитини необхідно проінформувати про це Україну та отримати згоду на всиновлення. 

Лубінець закликав міжнародну спільному відреагувати на воєнний злочин росіян і допомогти повернути викрадених Росією дітей.

Пряма мова: "Щодо цього окремого випадку я звернувся до наших партнерів та міжнародних організацій з тим, щоб вони засудили дії примусового вивезення  та всиновлення української дитини й визнали це злочином геноциду та сприяли поверненню додому українських дітей.

Мовчання та бездіяльність на кожен такий злочин провокує ще більше злочинів у майбутньому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...