Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародний Червоний Хрест призупинив членство Білорусі в організації

П'ятниця, 1 грудня 2023, 23:29
Міжнародний Червоний Хрест призупинив членство Білорусі в організації
Генеральний секретар Білоруського товариства Червоного хреста Дмитро Шевцов під час поїздки на Донбас у липні 2023 року. Скріншот із відео Sputnik/РІА Новини

Міжнародний Червоний Хрест призупинив з 1 грудня членство Білоруського Червоного Хреста через керівника, який незаконно вивозив до Білорусі українських дітей та відвідував Донбас в одязі з окупантською "Z-символікою".

Джерело: повідомлення Червоного Хреста, білоруське видання "Зеркало"

Деталі: У документі повідомляється, що членство призупинили тому, що Білоруський Червоний Хрест відмовився зняти з посади свого керівника Дмитра Шевцова. Претензії до нього були викликані заявами, у тому числі про ядерну зброю та переміщення дітей до Білорусі, а також його візитом до окупованих російськими військами українських міст Луганська та Донецька.

Реклама:

З 1 грудня Білоруський Червоний Хрест втрачає свої права члена. Будь-яке нове фінансування організації припиняється. Також вона не зможе брати участь у Генеральній Асамблеї організації, а також голосувати або бути обраним на будь-яких статутних зборах.

Відновити Білоруський Червоний Хрест можуть після звільнення Шевцова.

Сам Шевцов уже назвав рішення "абсолютно політизованим" та заявив, що його підтримали у голосуванні 3 країни – Росія, Венесуела та Єгипет.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало:

  • У липні 2023 року білоруські опозиційні ЗМІ повідомили, що очільник ЧХ Білорусі Дмитро Шевцов поїхав на окуповані території та в ефірі білоруського держтелебачення у формі із нашивкою Z – російською військовою символікою зізнався, що ЧХ країни "вивозить і буде вивозити" дітей з окупованих територій України. 
  • Міжнародний Червоний Хрест почав розслідування після останньої поїздки голови білоруського ЧХ Дмитра Шевцова на окуповані території України, під час якої він зізнався у викраденні українських дітей та вивезенні їх до Білорусі.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування