Білий дім активізує зусилля в Конгресі щодо допомоги Україні – сенатор

Неділя, 10 грудня 2023, 19:12
Білий дім активізує зусилля в Конгресі щодо допомоги Україні – сенатор
Конгрес США, фото Getty Images

Білий дім посилить свою взаємодію з американськими законодавцями, намагаючись укласти двопартійну угоду, яка б передбачала надання військової допомоги Україні та Ізраїлю з одночасним посиленням безпеки кордонів США.

Джерело: сенатор-демократ Кріс Мерфі, провідний переговірник від Демократичної партії, якого цитує агентств Reuters, пише "Європейська правда"

Деталі: Республіканці наполягають на тому, що додаткове фінансування для України має супроводжуватися серйозними змінами у сфері безпеки кордонів США.

Реклама:

Двопартійна група сенаторів, які намагаються знайти компроміс, досягла незначного прогресу менш ніж за тиждень до того, як Конгрес США піде на різдвяні канікули.

"Білий дім збирається бути більш активним цього тижня", – заявив сенатор Кріс Мерфі в ефірі телеканалу NBC News.

Він сказав, що важливо знати, чи підпише Джо Байден якусь перспективну угоду.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Мерфі, нинішні вимоги республіканців щодо безпеки кордонів є необґрунтованими, і Республіканська партія "грає в ігри з безпекою світу", пов'язуючи військову допомогу із заходами безпеки кордонів США.

Що передувало: У жовтні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням ухвалити рішення щодо запиту на додаткове фінансування у розмірі 106 млрд доларів, аргументуючи це тим, що воно "сприяє нашій національній безпеці і підтримує наших союзників і партнерів".

За даними джерел, адміністрація Байдена розглядає можливість поступок щодо міграційної політики для того, щоб забезпечити нову допомогу для України та Ізраїлю в законопроєкті про додаткове фінансування.

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті.

Читайте детально про те, за яких умов Конгрес США схвалить фінансування для України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: