"Росія ретельно планує запуски балістики": у Повітряних силах пояснили запізнілу тривогу в Києві

Понеділок, 11 грудня 2023, 10:35
Росія ретельно планує запуски балістики: у Повітряних силах пояснили запізнілу тривогу в Києві
Юрій Ігнат, фото - Медіацентр Україна

Російські війська могли запустити в ніч на 11 грудня на Київ ракети із наземних установок "Іскандер–М" чи С-400, чим пояснюється оголошення повітряної тривоги одночасно зі збиттям ракет у небі, бо запуск із землі зафіксувати складніше, ніж із літаків.    

Джерело: речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини"

Деталі: Ігнат зазначив, що цієї ночі на Київщині та в столиці збили всі ракети, а тип ракет ще уточнюється. 

Реклама:

За його словами, фахівцям спеціальних підрозділів, які документують злочини Росії, ідентифікувати тип не так просто, коли ракети знищуються у повітрі, бо вони вибухають і розлітаються на маленькі шматки, які потім горять. Тоді ідентифікувати легше за все за двигунами, які є в тих ракетах. 

Пряма мова: "Тому треба дочекатися, поки фахівці наземні, – насамперед, це підрозділи Національної поліції, – зможуть ідентифікувати цілі, які це були ракети: чи це балістичні "Іскандер–М", чи зенітні керовані ракети, які теж б’ють по балістичній траєкторії, С-400". 

Деталі: На зауваження журналіста про те, що повітряна тривога у столиці пролунала після вибухів, і припущення, що запуски ракет із наземних установок складніше відстежити, ніж запуск із літаків, Ігнат відповів: "Тут уже питання розвідок – наскільки швидко будемо мати цю інформацію".

ВІДЕО ДНЯ

Речник Повітряних сил нагадав, що це не вперше тривога вмикається, коли вже лунають вибухи. Цього разу ППО спрацювала відмінно і знищено всі цілі. 

Пряма мова: "Ворог ретельно планує свої операції із запуску "балістики". Ви бачите це на півдні і сході постійно. Із Криму, з району Джанкоя випускають, із окупованих територій – відстань дуже маленька, швидкість ракети висока, інколи менше хвилини самого польоту ракети до влучання. 

Саме тому, коли є інформація про переміщення таких установок десь у Брянській області, скажімо, чи Курській – тоді буде превентивно повідомлено про загрозу… Але інколи ворог робить це більш ефективно, приховано – і такої інформації немає. Інформація не лише від нашої розвідки, а й від партнерів. Із балістикою така справа". 

Передісторія: 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: