Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Правила гри мають бути чесними": Кулеба зустрінеться з головою МЗС Угорщини

Понеділок, 11 грудня 2023, 11:24
Правила гри мають бути чесними: Кулеба зустрінеться з головою МЗС Угорщини
Дмитро Кулеба, ілюстративне фото Anadolu Agency via Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11 грудня вперше за час повномасштабної війни особисто зустрінеться з угорським колегою Петером Сійярто. 

Джерело: Дмитро Кулеба перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, цитує "Європейська правда"

Пряма мова: "Сьогодні я зустрінуся з міністром закордонних справ Угорщини. Це буде наша перша особиста зустріч з початку повномасштабного вторгнення. І думаю, цей факт говорить сам за себе: ми продовжуємо говорити з Угорщиною.

Реклама:

Як я вже зазначив, Україна змінила своє законодавство щодо освіти і використання мов нацменшин у той спосіб, як цього хотіла Угорщина. І до цього факту треба проявити повагу.

У рішенні Єврокомісії були конкретні формулювання: що Україна має привести законодавство у відповідність до рекомендацій Венеційської комісії. І усі ключові рекомендації Венеційської комісії були втілені… 

Думаю, правила гри мають бути чесними. Якщо нам кажуть зробити щось, і це виконано – це слід визнавати як результат".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: На запитання про деталі короткої розмови президента України Володимира Зеленського з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном в Аргентині Кулеба відповів, що не був там присутній, тож не може переказати, яка була атмосфера.

Минулого тижня з Сійярто спілкувався телефоном керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Втім, вже після цих переговорів Орбан телефонував головуючій у Раді ЄС Іспанії та переконував не виносити на обговорення саміту питання про відкриття переговорів з Україною. 

Нагадаємо: Угорський прем’єр Віктор Орбан збирається блокувати усі рішення ЄС щодо України, які планують розглядати на саміті лідерів 14-15 грудня.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування