Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Понад 100 депутатів країн ЄС закликають Конгрес США схвалити допомогу для України

Понеділок, 11 грудня 2023, 21:37
Понад 100 депутатів країн ЄС закликають Конгрес США схвалити допомогу для України
ілюстративне фото - getty images

Понад сто провідних європейських законодавців підготували спільний лист-звернення до конгресменів у США із закликом розблокувати додаткове фінансування для України, що стало предметом політичних суперечок.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters

Деталі: Відкритого листа підписали депутати щонайменше 17 країн ЄС, зокрема Франції, Німеччини, Італії, Польщі та Ірландії. Ініціатором став французький депутат від партії Емманюеля Макрона Бенджамін Хаддад, а серед підписантів є голова комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот та його італійський колега Джуліо Тремонті.

Реклама:

У ньому європейські законодавці погоджуються з занепокоєнням США про те, що Європа протягом багатьох років не брала відповідальності за свою безпеку. Вони наголошують, що ситуація змінилась після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Понад те, військові витрати зросли по всій Європі. Американська військова допомога, однак, є критично важливою та невідкладною", – йдеться в листі.

"Перемога Путіна заохотить наших ворогів по всьому світу: вони спостерігають і сподіваються, що ми втомимося. Українці борються, щоб нам не довелося цього робити", – підкреслили європейські законодавці.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, Конгрес США досі не схвалив запит Байдена на додаткове фінансування для допомоги Україні через спротив частини республіканців. 6 грудня законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті.

За даними джерел, адміністрація Байдена розглядає можливість поступок щодо міграційної політики для того, щоб забезпечити нову допомогу для України та Ізраїлю в законопроєкті про додаткове фінансування.

Читайте детально про те, за яких умов Конгрес США схвалить фінансування для України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: