Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія запускає "Шахеди" з нового місця в Криму, щоб заплутати українську ППО − розвідка Британії

Середа, 13 грудня 2023, 11:38
Росія запускає Шахеди з нового місця в Криму, щоб заплутати українську ППО − розвідка Британії
Збитий "Шахед". Фото з Telegram командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва

Росія почала запускати свої безпілотники типу "Shahed" з нового пускового майданчика в районі Балаклави в окупованому Криму, щоб захистити свої сили і ускладнити збивання дронів українською ППО, вважає розвідка Міноборони Британії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд британського відомства за 13 грудня

Деталі: Аналітики вважають, що Росія, ймовірно, використовуватиме додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки дронів, щоб змусити Київ адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Реклама:

Розвідка нагадала, що 5 грудня російські офіційні особи заявили, що перехопили 41 атаку українських БПЛА на російську військову інфраструктуру в Криму, в тому числі в районі мису Чауда, який РФ використовує з початку вересня 2023 року.

Зазначається, що Балаклава стала п'ятим підтвердженим місцем запуску РФ дронів проти України, разом з мисом Чауда та з російськими містами Єйськ, Приморсько-Ахтарськ та Курськ.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • У ніч на 13 грудня росіяни актували Україну 10 безпілотниками типу "Shahed", які запускали з району Балаклави в окупованому Криму. Майже усі "Шахеди" збили на Одещині – в зоні відповідальності повітряного командування "Південь".
  • Раніше британська розвідка розповіла, що у військових РФ є проблеми з веденням бойових дій вночі через дефіцит приладів нічного бачення та спеціальних камер для безпілотників.
  • Перед цим розвідувальна спільнота Міноборони Британії розповіла про успішні локальні контратаки Збройних сил України під час боїв біля Авдіївки.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: