Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відповідальність за атаку на "Київстар" взяли на себе російські хакери

Середа, 13 грудня 2023, 11:50

Про свою причетність до кібератаки, що призвела до руйнування мережевої інфраструктури українського оператора зв'язку "Київстар" заявила група російських хакерів. Мобільний оператор разом з СБУ продовжує працювати над відновленням послуг.

Джерело: Служба безпеки України

Дослівно СБУ: "Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань (за повідомленнями російських ЗМІ – "Солнцепек" -ред.). Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу Збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності.

Реклама:

СБУ продовжує документувати кібератаку РФ по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин росіян".

Деталі: Зазначається, що кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки.

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

ВІДЕО ДНЯ

Наголошується, що цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Передісторія:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: