Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арахамія користувався автівками Кауфмана, якого підозрюють у корупції – Bihus.Info

Понеділок, 18 грудня 2023, 21:12
Арахамія користувався автівками Кауфмана, якого підозрюють у корупції – Bihus.Info
ДАВИД АРАХАМІЯ, ФОТО: GETTY IMAGES

Журналісти Bihus.Info. з’ясували, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія користувався машинами одеського бізнесмена Бориса Кауфмана для перетину кордону після початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: Bihus.Info.

Деталі: Редакція з’ясувала, що в серпні 2022 року Арахамія з дружиною виїжджали з України до Молдови на чорному позашляховику Toyota, який оформлений на дружину Бориса Кауфмана.

Реклама:

А поверталися вже на бусі Mercedes, який належить фірмі "Тедіс Україна", де Кауфман є співвласником.

Також цей бус Арахамія використовував ще два рази – у жовтні 2022-го та у серпні 2023-го, щоб повернутися в Україну з-за кордону.

Він підтвердив, що користувався автівками бізнесмена, тому що на своєму авто не може виїхати через тоновані вікна.

ВІДЕО ДНЯ

Також Арахамія на питання журналістів про те, чи не вбачає він конфлікт інтересів у дружбі з бізнесменом, який фігурує у кримінальних провадженнях, відповів, що не думає, "що хтось в країні може сказати, що він має вплив на НАБУ". 

Пряма мова Арахамії: Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Я буду виїжджати, я буду когось іншого зі своїх друзів з Миколаєва просити".

Деталі: Борис Кауфман на запитання журналістів про відносини з Давидом Арахамією не відповів.

Передісторія:

  • Одеський бізнесмен Борис Кауфман фігурує у кримінальних провадженнях НАБУ та САП. 29 серпня він отримав підозру через заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс – 2,5 млрд грн. 
  • 7 вересня Вищий антикорупційний суд взяв Кауфмана під варту. Після апеляційної скарги, в листопаді суддя ВАКС змінив розмір застави до 155 млн грн і Кауфман вийшов з-під варти.
  • Пізніше розмір застави збільшили до 180 млн грн.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: