Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умєров заявив, що в майбутньому військові мають знати, коли демобілізуються

Четвер, 21 грудня 2023, 12:30
Умєров заявив, що в майбутньому військові мають знати, коли демобілізуються
Умєров, Фото УП

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що в майбутньому ті, хто буде воювати за Україну, заздалегідь мають знати, де і коли вони служитимуть, коли звільнятимуться, а також їм пропонуватимуть "варіанти вибору" відповідно до здібностей.

Джерело: Умєров в інтерв’ю BILD

Деталі: За словами Умєрова, які наводить видання, у майбутньому людям має бути заздалегідь зрозуміло, як їх навчатимуть і екіпіруватимуть, де і коли вони служитимуть і коли звільнятимуться. 

Реклама:

Також, як сказав Умєров, будуть існувати "варіанти вибору" для призовників відповідно до їхніх здібностей.

Передісторія: 

  • В Україні досі не існує чітких правил демобілізації. Наразі демобілізувати можуть лише за віком, станом здоров'я, через сімейні обставини, у зв'язку з обвинувальним вироком суду та з інших поважних причин.
  • В багатьох українських містах неодноразово проходили мітинги з вимогою запровадити демобілізацію після 18 місяців служби.
  • Цієї осені петиція до Зеленського із проханням затвердити демобілізацію військових після 18 місяців служби набрала понад 25 тисяч голосів. У 2022 році президент відповів на подібну петицію так: "В умовах дії правового режиму воєнного стану звільнення мобілізованих військовослужбовців з військової служби на інших підставах не передбачено".

Що передувало: 

ВІДЕО ДНЯ
  • До цього Умєров заявив, що українські чоловіки у віці 25-60 років, які проживають в Німеччині та інших країнах, наступного року мають з'явитися у призовні пункти ЗСУ, інакше до них будуть застосовані санкції.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...