Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсек ООН "найрішучішим чином" засудив ракетний удар Росії по Україні

Субота, 30 грудня 2023, 03:40
Генсек ООН найрішучішим чином засудив ракетний удар Росії по Україні
Гутерреш, фото: peacekeeping.un.org

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив широкомасштабні нічні атаки Росії на українські міста, цивільне населення та об'єкти критичної інфраструктури.

Джерело: речник генсека Стефан Дюжаррік, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Генеральний секретар найрішучішим чином засуджує широкомасштабний обстріл Російською Федерацією українських міст і населених пунктів по всій країні, у тому числі цивільних об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури".

Реклама:

Деталі: Гутерреш також акцентував увагу на загибелі та пораненні великої кількості цивільних осіб.

Нагадаємо: Сполучені Штати звинуватили Росію у цілеспрямованому відволіканні Ради Безпеки ООН темами про Революцію Гідності в Україні десятирічної давнини, поки Москва готувала наймасштабніший ракетно-повітряний удар по українських містах.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив Радбез про наслідки масованої атаки Росії на Україну, зазначивши, що вбиваючи "невинних людей в Україні та за її межами", РФ почувається вільно.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • В ніч на 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. 
  • За даними Повітряних сил, РФ застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння. ППО вдалося знищити 114 із 158 повітряних цілей ворога.
  • У Офісі президента раніше повідомляли про 26 загиблих, більше 120 поранених.
  • Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що станом на 19:30 відомо про 30 загиблих та більш як 160 поранених внаслідок російського масованого удару 29 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: