Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турецька компанія продає lifecell французькій NJJ Capital

Субота, 30 грудня 2023, 23:19
Турецька компанія продає lifecell французькій NJJ Capital
фото Global Images Ukraine via Getty Images

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell продає українського мобільного оператора lifecell французькій NJJ Capital.

Джерело: Forbes із посиланням на повідомлення на турецькій платформі публічного розкриття інформації від 29 грудня

Деталі: Turkcell продає мобільного оператора lifecell (ТОВ "Лайфселл"), мережу кол-центрів (ТОВ "Глобал Білгі") та оператора вишок мобільного звʼязку ТОВ "Укртауер".

Реклама:

Причини та сума угоди у повідомленні не розкриваються.

Передача активів ще не завершилася. Інформація про угоду "буде доведена до відома громадськості в повному обсязі та своєчасно", йдеться у повідомленні компанії.

Номінальна вартість проданих акцій становить 12,7 млрд грн ($333,4 млн) для lifecell, 47,2 млн грн для ТОВ "Глобал Білгі" і 1,96 млрд грн для ТОВ "Укртауер".

ВІДЕО ДНЯ

Третього за величиною мобільного оператора України купує французька інвестиційна компанія NJJ Capital мільярдера Ксавʼє Ньєля. Ньэль – засновник і мажоритарний акціонер третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad, (працює під брендом Free). Також Ньєль є співвласником газети Le Monde, власником найбільшого телеком-провайдера Монако – Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir.

Turkcell володів 100% оператора lifecell. Продаж українських активів відбувся через кілька місяців після того, як в Turkcell змінився голова – у жовтні 2023 року компанію очолив Алі Таха Коч.

Turkcell – публічна компанія, її акції торгуються на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. 54% акцій Turkcell належать приватним акціонерам. Ще 26,2% Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF).Решта 19,8% – власність люксембурзької компанії IMTIS Holdings S.à.r.l, якою повністю володіє нідерландська LetterOne, йдеться у вересневому звіті для акціонерів Turkcell.

Передісторія:

  • 6 жовтня суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, які входять до оточення президента РФ Владіміра Путіна та фінансують російську агресію.
  • Серед арештованих судом активів, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, окрім "Київстар", є ще один мобільний оператор – lifecell.
  • 18 жовтня Шевченківський районний суд Києва уточнив рішення про арешт акцій мобільних операторів Київстар і lifecell, який тепер стосується лише часток, що контролюються російськими олігархами. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
21:57
В ООН підтвердили, що Росія порушила санкції та ударила по Харкову ракетою з КНДР
21:55
Харків перейменував 2 станції метро та понад 360 топонімів
21:52
Bihus.Info з'ясували, чому двоє нардепів від "За майбутнє" близько року не відвідують засідання ВР
21:31
Уряд Чорногорії підтвердив плани запровадити 7-годинний робочий день
21:17
Німеччина передала Україні боєприпаси до IRIS-T і 10 БМП Marder
Усі новини...