Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Війна в Секторі Гази "триватиме ще багато місяців" – Нетаньягу

Неділя, 31 грудня 2023, 06:46
Війна в Секторі Гази триватиме ще багато місяців – Нетаньягу
Біньямін Нетаньяху, фото Getty images

Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль "бореться на всіх фронтах", і що війна в Секторі Гази "триватиме ще багато місяців".

Джерело: Нетаньягу під час пресконференції, цитує The Times of Israel

Деталі: Нетаньягу каже, що для перемоги потрібно більше часу, і що війна триватиме ще багато місяців. Він обіцяє, що бойові дії продовжуватимуться доти, доки не будуть досягнуті всі цілі наступу, головною з яких є знищення ХАМАСу і повернення заручників додому.

Реклама:

Він каже, що Газа "не буде загрозою для Ізраїлю", і в кінцевому підсумку там не залишиться жодних терористичних елементів.

Ізраїльський прем’єр послався на міжнародний тиск з вимогою припинити війну до того, як будуть досягнуті поставлені цілі, і висловлив вдячність за підтримку США в цьому контексті, в тому числі на засіданні Ради Безпеки ООН минулого тижня, а також за постійні поставки зброї.

За його словами, ЦАХАЛ діє з метою забезпечення "максимального захисту" своїх солдатів.

ВІДЕО ДНЯ

Нетаньягу наголосив: "Понад 8000 терористів було вбито", а військовий потенціал ХАМАСу знищується "крок за кроком".

Прем'єр-міністр підкреслює, що він також прагне відновити безпеку вздовж північного кордону на тлі постійних атак "Хезболли", щоб жителі, які були евакуйовані звідти, могли повернутися додому.

Він також заявляє: "Якщо "Хезболла" розширить бойові дії, вона прийме на себе удари, яких навіть не уявляла. Так само, як і Іран".

Передісторія:

  • ЦАХАЛ заявляє, що ХАМАС приховує терористичну інфраструктуру в цивільних установах в Секторі Гази і навколо них, включаючи табори біженців і лікарні.
  • Незважаючи на міжнародну критику з боку деяких найвірніших союзників Ізраїлю через збільшення кількості жертв серед цивільного населення в Секторі Гази, Ізраїль не змінив курс щодо військового переслідування ХАМАСу.
  • Армія оборони Ізраїлю оголосила в четвер, що знищила велику мережу тунелів ХАМАС, приховану під Палестинською площею в місті Газа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування