Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зміна акценту атаки: вночі Росія запустила пів сотні "Шахедів", збито менше половини

Неділя, 31 грудня 2023, 09:11
Зміна акценту атаки: вночі Росія запустила пів сотні Шахедів, збито менше половини
Дрони "Шахед". Фото: Телеграм канал Сил оборони півдня України

У передноворічну ніч українські захисники збили 21 із 49 ударних дронів, запущених російськими військами по території України. 

Джерело: Повітряні сили Збройних сил України, речник Повітряних сил Юрій Ігнат у ранковому ефірі телемарафону, Сили оборони півдня України

Дослівно Повітряні сили: "У ніч на 31 грудня 2023 року російські окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed" із трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська та  Курська область – РФ. 

Реклама:

Усього зафіксовано 49 ворожих безпілотників "Shahed-136/131". Також ворог завдав удару по місту Харків шістьма зенітними керованими ракетами С-300.

Більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі.

У різних регіонах України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони, винищувальною авіацією та зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил знищено 21 "Шахед" ворога".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Юрій Ігнат у телеефірі пояснив, що більшість ударних дронів цієї ночі була спрямована на прифронтову територію, а не вглиб України. Це – "зміна акценту атаки", з близької відстані "Шахеди" збивати важче, пояснив він. 

"Тому 21 збитий "Шахед" – це теж гарний результат, тому що знищено ті дрони, які атакували з трьох напрямків і долетіли до центральної (частини) України", – сказав Ігнат. 

Він додав, що близько 3800 ударних дронів запустила Росія по Україні з вересня 2022 року і близько 3000 знищено Силами оборони України за час повномасштабної війни.

Сили оборони півдня України повідомили, що дронова атака цього разу тривала 7 годин, у Миколаївській області знищено 1 "Шахед", в Одеській – 6 "Шахедів", але на Одещині уламки впали у прибережній зоні, а в Херсонській області через влучання дронів пошкоджено приватні будинки. 

Речник Повітряних сил також додав, що по Харкову в суботу ввечері росіяни вдарили шістьма ракетами С-300, влучили в готель та інші цивільні об'єкти. 

А напередодні було знищено ракети Х-59 на Дніпропетровщині, нагадав Ігнат.

УП: Новина доповнена після публікації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: