Повітряні сили про нічну атаку РФ: "Шахеди" летіли на прифронтові території, "Іскандерів" не було

Неділя, 31 грудня 2023, 11:18
Повітряні сили про нічну атаку РФ: Шахеди летіли на прифронтові території, Іскандерів не було
Юрій Ігнат. скриншот

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, російські війська зараз запускають більшість БпЛА по прифронтовій території.

Джерело: Ігнат в ефірі національного телемарафону, цитує "Укрінформ"

Деталі: Офіцер зауважив, що в ніч проти неділі 31 грудня загарбники випустили шість ракет С-300 по Харкову, водночас балістичних "Іскандерів" вони не застосовували. Крім того, ворог також застосував 49 ударних БпЛА з трьох напрямків.

Реклама:

Пряма мова: "Більшість цих ударних дронів було спрямовано на прифронтову територію. Тобто - лінія оборони, власне, де стоять наші бійці, а також прифронтові території таких областей, як Миколаївська, Херсонська, Харківська, Запорізька. Не вперше вже ворог застосовує "Шахеди" саме так. Це зміна акценту атаки. Раніше дрони літали всередину країни, тому що "Шахед" - це далекобійна високоточна зброя, і він летить доволі далеко, долітаючи аж до західних кордонів нашої держави.

Винищувачі, які за ними ганяються.., 5 разів можуть облетіти його - і не вдасться його знищити. Тобто ціль складна для наших старих радянських винищувачів. Тому ми, власне, і розраховуємо, що F-16 в цьому нам теж допоможе, коли з’явиться в Україні".

Деталі: У цьому контексті він підкреслив, що збитий цієї ночі 21 "Шахед" є "доволі таки гарним результатом".

ВІДЕО ДНЯ

Ігнат також зауважив, що в темну пору доби збивати дрони складніше.

"Особливість цієї атаки в тому, що ворог починає потроху витрачати ці БпЛА на лінію фронту. Це говорить про те, про що ми говорили і пів року тому... Що ракет (для завдання ударів по українській інфраструктурі - ред.), імовірно, буде менше, тому що не мають вони можливості багато виготовляти, а саме дронів-камікадзе буде ставати більше, тому що вони налагоджують виробництво вже і на своїй території. Їм не шкода навіть на передню лінію їх відправляти", - зауважив речник ПС ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: