Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Папа Римський в останній день року закликав молитись за "мученицький український народ"

Неділя, 31 грудня 2023, 17:12
Папа Римський в останній день року закликав молитись за мученицький український народ
Папа Римський Франциск, фото: Getty Images

Папа Римський Франциск після проказування молитви "Ангел Господній" у неділю, 31 грудня 2023 року закликав не припиняти молитися за народи, що страждають від війни, згадавши першим "мученицький український народ".

Джерело: Vatican News

Пряма мова: "Не переставаймо молитися за народи, які страждають від воєн: за мученицький український народ, за палестинський та ізраїльський народи, за народ Судану і за численні інші".

Реклама:

Деталі: Папа Римський задав риторичні питання: скільки життів було загублено у збройних конфліктах? як же багато смертей? а скільки руйнувань, скільки страждань, скільки бідності?

"Ті, хто має інтерес у цих конфліктах, прислухайтеся до голосу сумління. І не забуваймо про багатостраждальних рохінджа!" - наголосив Франциск.

Папа також скерував думку до Нігерії, де святкування Різдва були позначені актами насильства та нападами в штаті Плато, що призвели до численних жертв.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше: 28 грудня президент Володимир Зеленський провів розмову з Папою Римським Франциском. За його словами, у ході розмови сторони обговорили спільну роботу щодо "формули миру".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...